У Міноборони Румунії відреагували на повідомлення ЗМІ щодо знищення «Шахедів» ППО країни

ЗМІ та соцмережі розповсюджують повідомлення про те, що Румунія почала збивати дрони-камікадзе «Шахед», які війська Російської Федерації випускають по Україні. У Міністерстві оборони країни прокоментували відповідну інформацію.

Румунія

Фото – international.business

В оборонному відомстві Румунії висловилися щодо заяв ЗМІ, які пишуть про знищення «Шахедів» ППО країни. Дрони-камікадзе, які армія Путіна випустила по Україні, нібито збивали за допомогою зенітних самохідних установок Gepard, інформує «НБН».

У Міноборони спростували відповідну інформацію, наголосивши, що російські окупанти за допомогою ударних безпілотників хотіли уразити портову інфраструктуру України на Дунаї, а не цілилися на румунську територію.

У Бухаресті наголосили, що сили та засоби протиповітряної оборони Румунії, які розгорнуті на кордоні з Україною, не вели вогонь по засобах нападу армії держави-терориста.

Нагадаємо, що в ніч на 25 липня в ході атаки на Україну три «Шахеди» влетіли в повітряний простір Румунії, на території країни знайшли уламки таких БПЛА. У Зеленського прокоментували цей інцидент.

Exit mobile version