У Білому домі пояснили ризики військової співпраці РФ та Північної Кореї

Координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що військова співпраця Російської Федерації з Північною Кореєю несе загрозу не лише українцям, пояснивши ризики взаємодії Москви з Пхеньяном.

Джон Кірбі

Фото – reuters.com

Представник Білого дому під час брифінгу зазначив, що кремлівський диктатор Володимир Путін у розпачі та відчайдушно шукає допомоги для продовження війни проти України. Тому російський лідер звертається до таких країн, як Іран і КНДР, інформує «НБН».

За словами американського чиновника, військова співпраця Москви та Пхеньяну небезпечна не лише для українців, оскільки ЗС РФ атакують їх північнокорейськими ракетами, а й несе загрозу для безпеки Індо-Тихоокеанського регіону.

Кірбі додав, що Штати та їхні союзники робитимуть все, щоб покращити ситуацію на тлі взаємодії Росії з КНДР.

Як пише видання Politеxpert, Вашингтон також стурбований через повідомлення про можливу передачу Іраном сотень балістичних ракет Москві. У Держдепі США заявили, що Штати та їхні партнери готові дати жорстку відповідь на переміщення балістичної зброї Тегераном.

Нагадаємо, командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук розповів про небезпеку північнокорейських ракет, які армія Путіна використовує для ударів по Україні.

Exit mobile version