Байден і Стармер обговорять зняття заборони на застосування західної зброї для ударів по РФ – Держдеп США

Держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що глава держави Джо Байден зустрінеться з британським прем'єр-міністром Кіром Стармером для обговорення зняття заборони на використання ЗСУ західної зброї для ударів углиб території РФ.

Кір Стармер і Джо Байден

Фото – thenationalnews.com

Глава Держдепу США під час пресконференції з керівником британського МЗС Девідом Леммі повідомив, що Байден зустрінеться зі Стармером у п’ятницю, 13 вересня, для обговорення зняття обмежень на застосування Україною західної зброї для обстрілів по території РФ, інформує «НБН».

Окрім цього, державний секретар США підтвердив, що країна-агресор отримала від Ірану балістичні ракети. Згідно з прогнозом Блінкена, путінські війська застосують цю зброю проти України протягом кількох тижнів. Чиновник додав, що пізніше буде оголошено санкції проти союзника РФ, зокрема проти авіакомпанії Iran Air.

Зазначимо, раніше американське видання Politico з’ясувало, чому Вашингтон не хоче скасувати заборону на завдання ударів ЗСУ західною далекобійною зброєю вглиб території країни-агресора.

Exit mobile version