Конгрес отримав від Білого дому засекречену доповідь про стратегію США щодо війни в Україні – ЗМІ

Західні журналісти повідомили, що Конгрес США отримав від адміністрації президента Джо Байдена засекречену доповідь про стратегію Вашингтона щодо російсько-української війни. Законодавці чекали цей документ ще в червні.

США

Фото - AP Photo / Jacquelyn Martin

Агентство Reuters, посилаючись на три анонімні джерела, заявило, що Білий дім направив до Конгресу засекречену доповідь про стратегію США щодо російсько-української війни. Законодавці очікували отримати цей документ ще у червні, проте він надійшов лише 9 вересня, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що відповідний звіт адміністрація Байдена підготувала відповідно до вимог законопроєкту на суму 60 мільярдів доларів, виділених на допомогу Україні.

Значну затримку доповіді з Білого дому розкритикували деякі республіканці та пригрозили блокувати майбутні ініціативи щодо виділення коштів для підтримки Києва.

Голова комітету із закордонних справ Джим Ріш у серпні в коментарі агентству заявив, що він підтримує надання допомоги українцям, проте не робить це сліпо.

Республіканець заявив, що ще на початку війни Білий дім мав надати Конгресу та американському народу стратегію того, як Штати та їхні союзники можуть допомогти Україні здобути перемогу. Проте адміністрація Байдена не виконала зобов’язання. Сенатор тоді припустив, що керівництво країни або не має відповідного плану, або боїться поділитися ним із громадськістю.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що глава уряду ФРН Олаф Шольц розробляє свій «мирний план» щодо України. Канцлер нібито має намір віддати РФ захоплені території.

Exit mobile version