У Євросоюзі прокоментували публікації ЗМІ про «мирний план» Шольца щодо України

Представник Європейського Союзу Пітер Стано прокоментував матеріал італійського видання La Repubblica про «мирний план» канцлера ФРН Олафа Шольца щодо України. Журналісти пишуть, що глава уряду Німеччини має намір віддати РФ захоплені території.

Олаф Шольц

Фото – AP Photo / Markus Schreiber

Представник ЄС, коментуючи публікації ЗМІ про «мирний план» глави уряду ФРН щодо завершення війни, заявив, що в основі всіх зусиль із досягнення справедливого миру в Україні мають бути принципи поваги Хартії ООН, міжнародного права, суверенітету та територіальної цілісності цієї країни.

Про це пише «НБН» із посиланням на агентство «Укрінформ».

Стано заявив, що в ЄС не можуть висловлюватися щодо повідомлень з пропозиціями однієї із держав-членів організації, проте всім є очевидним головне завдання – в Україні має настати мир і Євросоюз зробить усе, щоб досягти цього.

Чиновник нагадав, що нещодавно президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн на безпековому форумі в Празі назвала умови для будь-яких мирних планів щодо завершення російсько-української війни. Він додав, що на даному етапі в ЄС вважають найбільш надійною Формулу миру Зеленського, над реалізацією якої працюють разом із Києвом та партнерами.

Нагадаємо, у статті італійського видання La Repubblica наголошується, що Шольц хоче увійти в історію як «канцлер миру» і має намір змусити Україну до виконання його плану за будь-яку ціну.

Exit mobile version