Підозрюваний у спробі замаху на Трампа підтримував Україну та закликав до знищення Кремля – ЗМІ

Біля гольф-клубу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа у штаті Флорида 15 вересня пролунала стрілянина, екс-глава Білого дому перебував у цьому районі. ЗМІ повідомили, що підозрюваний у спробі замаху на політика підтримував Україну та закликав до знищення Кремля.

Дональд Трамп

Фото – nytimes.com

Поліція затримала 58-річного американця Райана Веслі Рута, який стріляв біля гольф-клубу Трампа. Як пише агентство Associated Press, підозрюваний у спробі замаху на республіканця публічно підтримував Україну після початку повномасштабного вторгнення та відвідав країну у 2022 році, інформує «НБН».

Фото – Ryan Routh / Facebook

Журналісти звернули увагу на публікації Рута в соцмережах – чоловік оприлюднив фотографії та відео з Майдану Незалежності у Києві, заявляв про готовність загинути у бою та стверджував, що «Кремль треба спалити вщент». Окрім цього, американець мав веб-сайт, на якому намагався збирати гроші та закликав іноземців долучитися до боротьби з російськими загарбниками на боці України.

Ще у 2020 році затриманий підтримував Трампа, проте останніми роками його риторика в Мережі на адресу політика змінилася. Рут почав критикувати екс-главу Білого дому, висловлюючи підтримку Джо Байдену та Камалі Гарріс.

Нагадаємо, що у липні було скоєно замах на Трампа. Тоді американський лідер Джо Байден звернувся до співвітчизників, закликавши їх не влаштовувати із політики «поле для вбивств».

Exit mobile version