Великобританія не зніме заборону на далекобійні удари ЗСУ по РФ без згоди США – ЗМІ

Західні журналісти пишуть, що Великобританія не скасовуватиме обмеження на удари ЗСУ переданою нею зброєю вглиб Російської Федерації без згоди США. При цьому Вашингтон все ж таки може дати Україні «зелене світло» на такі атаки.

Велика Британія

Фото – Lina Kivaka / pexels.com

Британське видання The Times пише, що нещодавно український лідер Володимир Зеленський закликав Вашингтон і Лондон подолати свій страх і провиявити рішучість у питанні далекобійних ударів ЗСУ по РФ, інформує «НБН».

Також днями стало відомо, що п’ятеро екс-керівників Міноборони та колишніх глав урядів Сполученого Королівства закликали британського прем’єр-міністра Кіра Стармера дозволити українським військам бити вглиб російської території крилатими ракетами Storm Shadow. Вони заявили, що зволікання у цьому питанні підбадьорює лідера росіян Володимира Путіна.

Журналісти повідомили, що Лондон не діятиме без згоди Вашингтона, оскільки системи наведення США вважаються вирішальними для влучання британських далекобійних ракет у ціль.

Водночас керівництво Сполученого Королівства вважає, що Штати все ж таки дадуть «зелене світло» на удари ЗСУ вглиб РФ на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Однак у Білому домі досі існують розбіжності щодо скасування заборони.

Раніше британське видання The Guardian повідомило, що Вашингтон і Лондон нібито зняли обмеження на використання їхньої зброї Україною для завдання ударів углиб Росії. Проте країни поки що не готові заявити про це публічно.

Exit mobile version