У Європарламенті закликали надати Україні ракети Taurus та скасувати заборону на далекобійні удари по РФ

Депутати Європейського парламенту закликають членів ЄС скасувати заборону для ЗСУ на завдання далекобійних ударів по РФ, а також надати Україні крилаті ракети Taurus. Окрім цього вони вважають за необхідне вжити низку заходів проти країни-агресора та її союзників.

Україна і ЄС

Фото – europarl.europa.eu

У четвер, 19 вересня, депутати Європарламенту у Страсбурзі ухвалили резолюцію, в якій перерахували вимоги до країн-членів ЄС щодо допомоги Україні.

На їхню думку, Київ не може повною мірою реалізувати право на самооборону через обмеження союзників, повідомляє «НБН» із посиланням на видання DW.

У документі міститься заклик скасувати заборону на застосування Силами оборони західної зброї для завдання ударів углиб РФ, передати Україні крилаті ракети Taurus, ввести ембарго на російську нафту, газ, сировину, зерно, добрива, а також посилити санкційний тиск на друзів Росії – КНДР та Іран.

Окрім цього, у Європарламенті вважають за необхідне вжити заходів щодо ядерного сектора країни-агресора, зокрема запровадити санкції проти винних у порушенні безпеки на Запорізькій атомній електростанції.

Як повідомлялося, у МЗС Польщі закликали держави Євросоюзу позбавляти українських чоловіків соціальної підтримки.

Exit mobile version