У МЗС Польщі запропонували передати Крим під мандат ООН для проведення «чесного референдуму»

Керівник Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував передати тимчасово захоплений Кримський півострів під мандат Організації Об'єднаних Націй для проведення «чесного референдуму».

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський

Фото – ЕРА

Глава зовнішньополітичного відомства Польщі, виступаючи на 20-му щорічному форумі YES у Києві, зазначив, що Крим має велике символічне значення для РФ, зокрема для кремлівського диктатора Володимира Путіна, водночас для України півострів є стратегічно важливим.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

На думку дипломата, обидві сторони зможуть домовитись лише за умови демілітаризації Кримського півострова. Сікорський переконаний, що Київ і Москва могли б знайти рішення, якби захотіли. Зокрема, польський міністр пропонує передати тимчасово захоплений росіянами Крим під мандат ООН.

Глава МЗС стверджує, що організація організує проведення «чесного референдуму», перевіривши, хто є законними жителями півострова тощо. Представник Варшави додав, що у такому разі це можна було б відкласти на два десятиліття.

Дипломат також назвав великою помилкою Заходу те, що Україну не змусили боротися за Крим. Він переконаний, що якби країна воювала за півострів навіть «символічно», глава Кремля не наважився б напасти на Донбас.

Раніше глава МЗС Польщі визнав, що Варшава не фінансує ініціативу Чехії із закупівлі боєприпасів для ЗСУ. Міністр пообіцяв, що його країна знайде на це гроші.

Exit mobile version