Аналітики ISW оцінили ймовірність оголошення Путіним нової хвилі мобілізації в РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили можливість оголошення кремлівським диктатором Володимиром Путіним нової хвилі мобілізації в РФ. Аналітики звернули увагу на інформацію опозиційного росЗМІ.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що мобілізація в країні-агресорі в короткостроковій та середньостроковій перспективах залишається малоймовірною через особисті побоювання глави Кремля, інформує «НБН».

Американські експерти цитують матеріал видання The Wall Street Journal, який повідомляв, що Путін напередодні свого «переобрання» провів зустріч із представниками МО РФ. Чиновники переконували його оголосити мобілізацію, проте диктатор розпорядився набирати до лав окупантів лише добровольців.

Аналітики звернули увагу на інформацію опозиційного видання Meduza. ЗМІ писало, що в АП РФ думали про мобілізацію відразу після Курської операції, проте Кабмін і пов’язані з Кремлем бізнесмени не підтримали цю ідею.

Лідер росіян не скористався наступом Сил оборони у прикордонній області, щоб підготувати суспільство країни-агресора до мобілізації. Натомість Москва зайнялася новими нерегулярними з’єднаннями та розширенням зусиль із вербування громадян.

У ISW пояснили, що оголошення так званої часткової мобілізації у вересні 2022 року викликало шок у російського населення, тому кремлівський диктатор побоюється проводити нову хвилю відповідних заходів, щоб уникнути негативної реакції суспільства та загрози стабільності його режиму.

Як повідомлялося, розвідка Великобританії пояснила, чому Кремль не зможе збільшити чисельність окупаційних військ.

Exit mobile version