У Стармера повідомили, чи змінив Лондон свою позицію щодо ударів ракетами Storm Shadow вглиб РФ

Прессекретар глави уряду Великобританії Кіра Стармера відповіла, чи змінив Лондон свою позицію щодо завдання ударів Силами оборони України крилатими ракетами Storm Shadow вглиб території Російської Федерації.

Велика Британія та Україна

Фото – Frank Augstein / AP

Прессекретар Стармера повідомила, що британський уряд не змінив своєї позиції щодо використання ЗСУ крилатих ракет Storm Shadow для атак углиб території країни-агресора, інформує «НБН» з посиланням на видання The Guardian.

За її словами, поточні обговорення Лондона стосовно України не стосуються одного конкретного виду зброї. Британська влада веде широкі дискусії щодо стратегії та підтримки країни протягом кількох наступних місяців, а також на період зими.

Чиновниця додала, що на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку керівництво Сполученого Королівства зосередиться на питанні надання постійної підтримки України у її захисті від агресії РФ.

Раніше під час спілкування з представниками ЗМІ президент Володимир Зеленський пояснював, чому Україні потрібно терміново отримати далекобійну зброю та дозвіл на завдання ударів углиб території держави-терориста. Гарант заявив, що вже пізно говорити про можливість використання захисниками балістичних ракет ATACMS.

Exit mobile version