Орбан відреагував на слова свого радника щодо відмови Угорщини захищатись у разі вторгнення РФ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відреагував на слова свого головного політичного радника Балажа Орбана щодо відмови їхньої країни захищатися у разі вторгнення російських військ.

Віктор Орбан

Фото – AFP / ATTILA KISBENEDEK

Головний політичний радник Орбана розкритикував Україну за рішення протистояти російським загарбникам у 2022 році, назвавши рішення Києва «безвідповідальним». Представник Офісу угорського прем’єр-міністра висловив думку про те, що його країна «швидше за все» не стала б давати відсіч окупантам з огляду на події 1956 року.

Пізніше у своїх соцмережах чиновник поскаржився, що його висловлювання «навмисно неправильно витлумачили» і пам’ять героїв 1956 року для нього є священною, інформує «НБН».

Як повідомляє агентство Reuters, глава угорського уряду під час виступу по національному радіо прокоментував слова свого політичного директора, назвавши його заяву двозначною.

Прем’єр-міністр зазначив, що угорське суспільство стоїть на революції 1956 року та виросло із неї. Політик додав, що висловлюватися з таких делікатних питань потрібно дуже чітко та обережно, а його країна «завжди захищатиме себе».

Зазначимо, що у 1956 році в Угорщині Червона армія жорстоко придушила антирадянське повстання, тому 23 жовтня в країні є одним із головних національних свят.

Як повідомлялося, у ЄС відреагували на чергові ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна.

Exit mobile version