Прем’єр Хорватії заявив, що Путін став головною причиною розширення Євросоюзу

Глава уряду Хорватії Андрей Пленкович переконаний, що кремлівський диктатор Володимир Путін вторгненням в Україну простимулював розширення Європейського Союзу.

Андрей Пленкович

Фото – PAP/EPA/Robert Ghement

Хорватський прем’єр-міністр в інтерв’ю агентству Bloomberg заявив, що саме глава Кремля став головною причиною розширення ЄС. За словами політика, після початку повномасштабної війни в Україні європейські столиці стали відкритішими для розширення організації, інформує «НБН».

Представник Загреба зазначив, що російський диктатор найбільше сприяє вступу України в Євросоюз, також розпочали переговори щодо членства Молдова, Боснія та Герцеговина. Крім того, ще 5 держав на Західних Балканах знаходяться на різних стадіях інтеграції в ЄС.

Глава уряду вважає, що протягом найближчих 5 років буде цікаво побачити, як кожна з цих країн виконає критерії, щоб стати членом організації. Пленкович додав, що Хорватія завжди готова підтримати прогрес її сусідів.

Як повідомлялося, глава Міноборони ФРН Борис Пісторіус заявив, що Німеччина готова до стримування російської агресії у Європі.

Exit mobile version