Орбан поскаржився, що Урсула фон дер Ляйєн має намір повалити уряд Угорщини

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив керівництво Європейської комісії у тому, що воно нібито хоче скинути уряд у його країні.

Віктор Орбан

Фото – afp.com

Днями глава Єврокомісії піддала угорського прем’єра жорсткій критиці за його проросійську позицію і звинуватила політика в нездатності підтримати Україну.

Представник Будапешта назвав такі дії Урсули фон дер Ляйєн «спробою розп’яття», «нападом» та «політичною прочуханкою», пише «НБН» із посиланням на видання Politico.

Орбан стверджує, що президент ЄК та лідер Європейської народної партії Манфред Вебер «відкрито заявили» про намір скинути уряд у його країні. За його словами, європейські політики нібито навіть знайшли йому заміну – лідера угорської опозиції Петера Мадяра чи депутата Європарламенту Клару Добрєв.

Зазначимо, що у Євросоюзі главу уряду Угорщини критикують не вперше. Раніше ЗМІ писали про те, що депутати Європарламенту вимагали позбавити Будапешт права голосу через поїздки політика до Росії та Китаю. Висловлював невдоволення «миротворчою місією» Орбана і голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Exit mobile version