У МЗС Німеччини повідомили, що Путін відмовився від телефонної розмови із Шольцем

Глава Міністерства закордонних справ ФРН Анналена Бербок повідомила, що диктатор Володимир Путін відмовився від телефонної розмови із канцлером Олафом Шольцем.

Олаф Шольц

Фото – AP Photo / Julia Nikhinson

Керівник німецького зовнішньополітичного відомства заявила, що лідер росіян не готовий обговорювати припинення агресії проти України. Дипломат зазначила, що кремлівський диктатор відмовляється прийняти мир і щодня надсилає черговий сигнал на користь війни.

Глава МЗС ФРН розповіла, що Путін навіть відмовився від телефонної розмови із німецьким канцлером, інформує «НБН» з посиланням на агентство Reuters.

Представник Берліна додала, що Україна готова до досягнення справедливого миру, проте глава Кремля не готовий обговорювати тему посередництва у досягненні цієї мети.

На початку місяця німецька газета Die Zeit повідомила, що глава уряду ФРН уперше за два роки хоче зателефонувати до Кремля. За даними видання, німецький політик мав намір поговорити із російським диктатором у листопаді напередодні саміту країн «Групи двадцяти». Останні телефонні переговори канцлера із Путіним були взимку 2022 року.

Exit mobile version