Президент Південної Кореї назвав умову передачі зброї Україні

Південнокорейський лідер Юн Сок Йоль назвав умову, за якої Сеул здійснюватиме постачання зброї для Сил оборони України.

Юн Сок Йоль і Володимир Зеленський

Фото – apnews.com

Глава держави під час спільної пресконференції з польським президентом Анджеєм Дудою повідомив, що Сеул не «сидітиме склавши руки», спостерігаючи, як північнокорейське керівництво відправляє своїх військовослужбовців до РФ, інформує «НБН».

За словами політика, якщо Пхеньян відправить на війну в Україну спецназ, Південна Корея крок за кроком допомагатиме Києву і розгляне можливість вживання необхідних заходів для забезпечення безпеки Корейського півострова.

Південнокорейський лідер заявив, що Сеул може переглянути свій принцип відмови від прямих поставок летальної зброї, уточнивши, що це залежатиме від військової активності сусідньої держави та розвитку її співпраці з РФ.

Зазначимо, що раніше головний заступник радника з питань нацбезпеки Південної Кореї Кім Тхе Хьо також стверджував, що Сеул не буде осторонь і рішуче відреагує на незаконну взаємодію КНДР із Росією.

Як повідомлялося, представник КНДР в ООН назвав відправку військових Пхеньяном у РФ «безпідставними чутками», а співпрацю з Москвою «законною».

Exit mobile version