ЗМІ розкрили головні аспекти «мирного плану» Трампа щодо завершення війни в Україні

Західні ЗМІ дізналися три головні аспекти «мирного плану» кандидата у президенти США від республіканців Дональда Трампа щодо закінчення війни в Україні.

Дональд Трамп

Фото – AP Photo / Charlie Neibergall

Британське видання Financial Times пише, що колишній глава Білого дому та його кандидат у віце-президенти США Джей Ді Венс намітили «мирний план» щодо завершення російсько-української війни.

Журналісти зазначають, що перший аспект пропозицій американських політиків – заморозка війни, інформує «НБН».

Їхня концепція переглядає Мінські домовленості, яка передбачає механізми примусу до виконання угод та наслідків за їх порушення. Це контролюватимуть європейські війська. Модель Трампа та Венса – заморожений конфлікт із автономними регіонами по обидва боки демілітаризованої зони.

Другий аспект «мирного плану» 45-го президента США – виключення вступу України в Альянс на кілька років. Очікується, що така позиція щодо членства країни в НАТО має змусити Москву сісти за стіл переговорів. При цьому бойові дії заморожені, але Київ не відмовляється територіальних претензій.

Третій аспект пропозицій ексглави Білого дому – використання загрози обвалення економіки країни-агресора за рахунок зниження цін на газ та нафту. Цей крок нібито підштовхне кремлівського диктатора до переговорного процесу.

Як пише видання Politexpert, зараз Трамп і його опонентка Камала Гарріс вступили у вирішальну фазу президентських перегонів. Політики мобілізують своїх прихильників у ключових штатах.

Раніше ЗМІ повідомили, що хакерське угруповання із КНР атакувало телефони співробітників штабів кандидатів у президенти США.

Exit mobile version