Чи варто робити бустерне щеплення після перенесеного коронавірусу: у МОЗ висловилися щодо додаткової вакцинації

У Міністерстві охорони здоров'я України розповіли, чи потрібно робити бустерну дозу вакцини після перенесеного ковіда. У відомстві висловилися щодо ефективності щеплень.

Вакцинація від коронавірусу

Вакцинація від коронавірусу. Фото – complimed.com.ua

За рекомендацією МОЗ бустер потрібно робити навіть якщо ви перехворіли на коронавірусну інфекцію після двох щеплень від COVID-19. Фахівці наголошують, що вакцина допомагає запобігти тяжкому перебігу хвороби та смерті, інформує «НБН» з посиланням на Telegram-канал відомства.

Бустерна доза потрібна, оскільки з часом ефективність щеплень згасає, крім того, виникають нові варіанти коронавірусної інфекції. Бустер допомагає відновити ефективність вакцини та захист від ускладнень під час хвороби.

Медики нагадують, що важливо зробити бустерне щеплення громадянам із груп ризику. Додаткова вакцина потрібна людям похилого віку, пацієнтам із серцево-судинними та легеневими захворюваннями, онкологією та діабетом. Саме ці люди мають величезний ризик тяжкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті.

Раніше у МОЗ дозволили вводити другу дозу бустера. Однак на додаткове щеплення можуть розраховувати окремі категорії українців.

Exit mobile version