Нутриціолог розповіла, як правильно харчуватися під час відключення світла та води

Для гарного самопочуття та здоров'я важливо правильно харчуватися, щоб отримувати всі макронутрієнти. Нутриціолог Дар'я Трохимович розповіла, як за умов відключень світла та води скласти грамотний раціон.

Як харчуватися при відключеннях світла та води

Як харчуватися при відключеннях світла та води. Фото – rbc.ua

Експерт зазначає, що нормально харчуватись можна і в умовах відключення світла та води, коли немає можливості готувати. Коли світло відключається за графіком, відваріть заздалегідь кілька яєць або запечіть шматок м’яса, можна запастися м’ясними та рибними консервами. З цих продуктів організм отримає необхідний білок, інформує «НБН» з посиланням на «НВ».

Джерелом білка є сир, який можна їсти з сезонними фруктами, загорнути в лаваш або приготувати з нього сирники. На сніданок можна їсти хумус із хлібом або хлібцями. Добре зберігаються та поєднуються з різними продуктами тверді та інші сири.

Трохимович розповіла, що дарують тривале відчуття ситості та є джерелами ненасичених жирів авокадо, насіння, оливки, горіхи, які стануть відмінним перекусом під час відключень світла. Також зверніть увагу на м’ясні та печінкові паштети, сало, які зручно їсти із хлібом.

У суміші овочів, кукурудзі, горошку, квасолі в консервах є вуглеводи, ці продукти повинні завжди бути вдома, їх зручно швидко додати до каші чи салатів. Якщо є електрика, можна заздалегідь зварити кашу або приготувати окріп, щоб заварити в термосі кус-кус, гречані або вівсяні пластівці. Також можна запекти картоплю або батат, які можна їсти навіть холодними.

Нутриціолог закликала не забувати і про харчові волокна, для цього в меню завжди повинні бути овочі та фрукти. Без холодильника довго зберігаються помідори, огірки, авокадо, перець, морква, молода чи пекінська капуста. Добре виручають під час відключень світла квашені огірки, квашена капуста, кабачкова ікра та консервована томатна паста.

З фруктів добре зберігаються лимони, мандарини, апельсини, яблука, груші та банани. Залишіть їх для перекусу, не замінюйте ними повноцінний прийом їжі.

Також експерт нагадала про питний режим. Якщо в квартирі прохолодно, підігрійте воду і залийте в термос, для додання тонізуючого ефекту можна покласти шматочки імбиру, лимон або м’яту.

Раніше медики перерахували продукти, які краще не їсти під час стресу.

Exit mobile version