Фахівець у галузі правильного харчування у своєму блозі в Instagram розповіла, що важливо правильно вибрати та приготувати каву, щоб отримати від неї користь для організму, інформує «НБН».
Дієтолог радить віддавати перевагу каві в зернах, оскільки мелена втрачає частину свого аромату. Подрібнюйте зерна безпосередньо перед заваркою.
За словами Фус, найгірші напої – розчинна кава або «3 в 1» у пакетиках. У них кладуть велику кількість цукру, шкідливі жири, емульгатори, а також додають підсилювачі смаку та запаху, останні негативно впливають на печінку.
Експерт радить заварювати каву за допомогою паперових фільтрів, через які безперешкодно проходять поліфеноли – корисні антиоксиданти, що містяться у зернах.
Фахівець нагадала, що не варто пити каву натще, щоб не дратувати слизову оболонку шлунка, а також вживати напій після їжі, яка містила залізо, оскільки елемент гірше засвоюватиметься.
Раніше нутриціолог розповіла, чи є шкода від щоденного вживання яєць.