Як заварювати каву і коли її пити, щоб отримати користь для організму: відповідь дієтолога

Дієтолог Світлана Фус розповіла про найкращий спосіб заварювання кави, щоб отримати від неї максимум користі, а також коли варто вживати напій.

Заварювання кави

Фото – gemini.ua

Фахівець у галузі правильного харчування у своєму блозі в Instagram розповіла, що важливо правильно вибрати та приготувати каву, щоб отримати від неї користь для організму, інформує «НБН».

Дієтолог радить віддавати перевагу каві в зернах, оскільки мелена втрачає частину свого аромату. Подрібнюйте зерна безпосередньо перед заваркою.

За словами Фус, найгірші напої – розчинна кава або «3 в 1» у пакетиках. У них кладуть велику кількість цукру, шкідливі жири, емульгатори, а також додають підсилювачі смаку та запаху, останні негативно впливають на печінку.

Експерт радить заварювати каву за допомогою паперових фільтрів, через які безперешкодно проходять поліфеноли – корисні антиоксиданти, що містяться у зернах.

Фахівець нагадала, що не варто пити каву натще, щоб не дратувати слизову оболонку шлунка, а також вживати напій після їжі, яка містила залізо, оскільки елемент гірше засвоюватиметься.

Раніше нутриціолог розповіла, чи є шкода від щоденного вживання яєць.

Exit mobile version