Біодобавки, через які можна втратити волосся: якими вітамінами та мінералами краще не зловживати

Багато жінок для краси шкіри, нігтів та волосся регулярно приймають біодобавки. Однак не всі знають, що зловживання вітамінами та мінералами може негативно вплинути на організм.

Вітаміни

Фото – dobavki.ua

Часто для здоров’я волосся рекомендують приймати вітамін Е, проте його надмірне споживання може призвести до випадіння пасм. Цей елемент може стати на заваді зростанню шевелюри, якщо його кількість в організмі буде надмірною.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на портал She Finds.

Часто жінки віддають перевагу й прийому вітаміну А, який відповідає за красу шкіри, а також користь для зору та імунної системи. При цьому надлишок такої біодобавки може перевести волосяні фолікули у фазу спокою. В результаті пасма перестануть рости або взагалі почнуть випадати. Краще цей вітамін приймати разом із їжею, а не у вигляді пігулок.

Не варто захоплюватись і прийомом селену. Незважаючи на те, що цей мінерал відповідає за здоров’я імунної системи та щитовидної залози, його надмірне споживання викличе ламкість волосся та нігтів. При ігноруванні цих симптомів будуть пошкоджені волосяні фолікули.

Перш, ніж додавати будь-які добавки, не забудьте проконсультуватися з вашим лікарем, а також стежте, щоб ваш раціон був збалансованим.

Раніше гастроентеролог розповіла, коли не можна приймати вітаміни.

Exit mobile version