Багато хто любить використовувати банани – джерело вітамінів групи В, А, D, С, Е – для швидкого та ситного перекусу, проте фахівці не рекомендують їсти фрукт на голодний шлунок, інформує «НБН» з посиланням на pomorska.pl.
За словами експертів, найкраще банани вживати у поєднанні з іншими продуктами, щоб не спричинити подразнення кишечника. Фрукт рекомендують їсти на сніданок, а також увечері, оскільки він допомагає підтримувати вироблення «помічника сну» – мелатоніну.
Банани особливо корисні для жінок, оскільки в плодах міститься велика кількість марганцю, який сприяє виробленню колагену. Завдяки вмісту калію фрукт підтримує здоров’я серця, судин, контролює артеріальний тиск.
Раніше дерматологи розповіли, які п’ять вітамінів сприяють покращенню стану шкіри.