Коли на вулиці +30 °C: лікарі розповіли, від яких продуктів потрібно відмовитись у спеку

Дуже часто спека погіршує наше самопочуття, тому важливо знати про продукти, які краще не вживати, коли стовпчики термометрів показують +30 °C.

Фастфуд

Фото – unsplash.com

Медики не рекомендують у спеку вживати гостру їжу, яка містить капсаїцин. Ця органічна речовина короткочасно підвищує температуру тіла, повідомляє «НБН» з посиланням на Cleveland Clinic.

Лікарі радять влітку не захоплюватися сечогінними фруктами та овочами, які сприяють зневодненню організму, навіть якщо ви питимете достатньо води. У спекотну погоду не варто їсти багато кавуна, імбиру, капусти, спаржі, цибулі, петрушки, фенхелю та артишоків.

При температурі повітря +30 °C і вище варто відмовитися від продуктів із високим вмістом білка, наприклад, м’яса. Перетравлення білка – важка робота для організму, що призводить до виділення тепла у процесі термогенезу.

Також у спеку варто уникати продуктів з високим ступенем переробки та великим вмістом цукру. Для метаболізму після вживання такої їжі організму знадобиться багато води.

Викликають зневоднення солодкі газовані напої та алкоголь. Крім того, надмірне вживання спиртного підвищує артеріальний тиск, збільшує ризик інсульту чи серцевої недостатності. Оскільки у спеку організму доводиться працювати більше, такі напої створять додаткове навантаження на легені, нирки та серце.

Раніше фахівці розповіли, чому банани слід поєднувати з іншими продуктами.

Exit mobile version