У своєму блозі в Instagram Фус зазначає, що багато людей не асоціюють макарони зі здоровим харчуванням. Експерт підтвердила, що надлишок мучного дійсно шкідливий для здоров’я, проте цей продукт може стати джерелом багатьох корисних речовин, якщо правильно вибрати його, повідомляє «НБН».
Дієтолог радить правильно готувати макарони твердих сортів – не переварювати їх, оскільки саме ця помилка підвищує глікемічний індекс та калорійність страви. В Італії продукт стандартно готують до al dente, коли середина виробу злегка недоварена.
Зазвичай макарони їдять із соусами, тому також важливо звертати увагу на їх склад та кількість, оскільки рідка приправа може додати надлишок калорійності та жирності страві.
Раніше дієтологи пояснили, чи варто прибрати з раціону хліб, якщо ви хочете схуднути.