У другій половині літа зазвичай спостерігається стабільно висока температура повітря, від якої страждають у всіх областях нашої країни. У МОЗ розповіли, що їсти і пити українцям, щоб краще переносити спеку, інформує «НБН».
Дієтолог радить включити до раціону більше фруктів, ягід та овочів, які містять максимальний відсоток рідини. Найбільший вміст води у темно-зелених листових овочах, томатах, болгарському перці, селері, огірках, кавунах та інших ягодах.
Крім того, ці продукти не потребують додаткової кулінарної обробки, під час якої у квартирі поширюється додаткова теплова енергія.
За словами Швеця, найкращі напої для спекотної погоди без алкоголю, кофеїну, цукру та калорій, а також звичайна вода. Лікар радить пити, як тільки ви згадаєте про воду або відчуєте сухість у роті.
Раніше дієтолог розповіла, чи справді макарони – ворог гарної фігури.