Психолог Дмитро Карпачов назвав три казки, які негативно впливають на розвиток дитини

Український психолог Дмитро Карпачов стверджує, що деякі казки негативно впливають на розвиток дитини та створюють неправильні сценарії на її майбутнє життя. Експерт назвав три «шкідливі» всесвітньо відомі вигадані історії.

Дмитро Карпачов

Фото – stb.ua

У своєму блозі в Instagram експерт назвав три казки, які батькам не варто читати їхнім дітям – «Карлсон», «Попелюшка» та «Червона Шапочка», інформує «НБН».

За словами Карпачова, казка «Карлсон» розвиває у дітей спотворене уявлення про дружні стосунки. Малюк постійно підкоряється бажанням і жертвує своїм комфортом заради товстенького самовпевненого чоловічка з пропелером за спиною замість того, щоб вибудовувати особисті кордони.

Не менш «шкідлива» для дитячого розвитку й популярна історія про Попелюшку. Поведінка головної героїні казки – поведінка жертви – визначається як єдиний успішний сценарій для жінки. Також заміжжя подається як порятунок від усіх бід.

Психолог зазначає, що багато питань виникає під час прочитання казки «Червона Шапочка». Не зрозуміло, чому мати відправляє свою дочку у темний ліс, а не йде разом із нею, щоб убезпечити дитину.

Сама дівчинка без тіні сумнівів заводить бесіду з незнайомцем у лісі, бо, мабуть, у сім’ї з нею не говорили про безпеку. Також експерт звернув увагу на те, що ця історія містить сцени насильства, достатньо згадати, що сталося із Вовком.

Раніше психологиня розповіла, як батькам правильно підтримувати дітей під час навчання.

Exit mobile version