Геморой: які ризики та фактори сприяють його розвитку?

Геморой - це захворювання, яке пов'язане із запаленням та розширенням вен в області заднього проходу. Хоча точні причини його розвитку невідомі, існують певні ризики та фактори, які можуть сприяти його виникненню.

Також лікарі добре знають, як полегшати прояв симптомів цього захворювання, пропонуючи на ранніх стадіях використовувати свічки від геморою, а на пізніх лікування хірургічними методами (1). Саме про причини геморою і його лікування буде йти мова в цій статті.

Причини геморою і фактори що сприяють його появі

Нажаль, більшість пацієнтів приходять до лікарів з питанням: як лікувати геморой і мало хто переймається його профілактикою. Але знаючи причини и фактори, які можуть привести до цього захворювання, можна його уникнути.

Фактори, що сприяють виникненню геморою:

Важливо відзначити, що наявність одного або кількох з цих факторів ризику не обов’язково призведе до розвитку геморою. Однак, дотримання здорового способу життя та правильного харчування може допомогти зменшити ризик його виникнення або покращити стан при вже існуючому геморої.

Лікарі наголошують, що при проявах перших симптомів, таких як неприємні відчуття при дефекації, біль, свербіж, краще звернутись до фахівця. Як вже зазначалось раніше, на початкових стадіях добре діють свічки проти геморою, наприклад такі, як Реліф від німецької компанії Байєр.

Лінійка препаратів Реліф від геморою

Реліф – свічки від геморою, які є одним із найбільш популярних протигемороїдальних засобів на ринку. Даний препарат містить у своєму складі активні інгредієнти, які знижують запалення, усувають свербіж та болючі відчуття, а також сприяють загоєнню пошкоджених тканин.

Користь препарату Реліф при лікуванні геморою:

  1. Свічки Реліф мають протизапальні властивості, що сприяє зняттю набряклості та усунення дискомфорту.
  2. Препарат має місцевий знеболюючий ефект, що допомагає зняти больові відчуття і свербіж.
  3. Свічки Реліф сприяють зменшенню розмірів гемороїдальних вузлів та запобіганню їх випаданню.
  4. Застосування Реліф сприяє активному загоєнню пошкоджених тканин та прискорює процес відновлення.

Гель Реліф, який може бути використаний у поєднанні зі свічками, має охолоджувальний ефект і допомагає усунути свербіж і печіння в області ануса. Для досягнення найкращих результатів при застосуванні препарату Реліф при лікуванні геморою необхідно проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією щодо застосування.

У результаті, свічки Реліф є ефективним засобом для лікування геморою, оскільки вони знижують запалення, полегшують болючі відчуття, допомагають зменшити розміри вузлів і сприяють загоєнню пошкоджених тканин. Але слід пам’ятати, що хвороба може повернутись знов, якщо не змінити спосіб життя і не усунути фактори ризику (3), про які йшла мова в цій статті.

Література

1. Zindel J, Inglin R, Brügger L. Nötige und unnötige Behandlungen beim Hämorrhoidalleiden: Der Patient bestimmt mit [Necessary and unnecessary treatment options for hemorrhoids]. Ther Umsch. 2014 Dec;71(12):737-51. German. doi: 10.1024/0040-5930/a000620. PMID: 25447089.

2. Camilleri M, Ford AC, Mawe GM, Dinning PG, Rao SS, Chey WD, Simrén M, Lembo A, Young-Fadok TM, Chang L. Chronic constipation. Nat Rev Dis Primers. 2017 Dec 14;3:17095. doi: 10.1038/nrdp.2017.95. PMID: 29239347.

3. Peery AF, Sandler RS, Galanko JA, Bresalier RS, Figueiredo JC, Ahnen DJ, Barry EL, Baron JA. Risk Factors for Hemorrhoids on Screening Colonoscopy. PLoS One. 2015 Sep 25;10(9):e0139100. doi: 10.1371/journal.pone.0139100. PMID: 26406337; PMCID: PMC4583402.

Exit mobile version