«Зігріватися» алкоголем на морозі не можна: у МОЗ розвінчали популярний міф

Існує думка про те, що спиртні напої допомагають зігрітися на морозі. У Міністерстві охорони здоров'я розвінчали популярний міф про такий «лайфхак», пояснивши, чим небезпечне вживання алкоголю в холодну погоду.

Алкоголь

Фото – pexels.com

Фахівці МОЗ розповіли, що вживання «міцних напоїв» у морозні дні дає лише оманливе відчуття того, що вам стало тепліше. Насправді під впливом алкоголю нервові реакції, що дають сигнали організму про переохолодження, сповільнюються. Внаслідок цього людина втрачає контроль над відчуттям холоду, інформує «НБН».

За словами експертів, вживання спиртного на якийсь час розширює судини на поверхні тіла, людині стає спекотно, і вона починає розстібати або знімати верхній одяг, що веде до стрімкого охолодження.

Крім того, твереза людина, відчувши холод, рухається, щоб зігрітися. У стані алкогольного сп’яніння людина може просто заснути на вулиці, що в кращому випадку обернеться обмороженням кінцівок, у гіршому – смертю.

У МОЗ зазначили, що «міцні напої» справді можуть зняти спазми судин та посилити кровообіг після тривалого перебування на холоді, але лише тоді, коли людина перебуває у теплому приміщенні, а не на вулиці.

Раніше британський дерматолог розповів, як доглядати за шкірою рук взимку, щоб вона не сохла і не тріскалася.

Exit mobile version