• Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти
Saturday, May 17, 2025
  • Login
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
  • UA
    • UA
    • RU
No ResultNo Result
View All ResultView All Result
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
  • UA
    • UA
    • RU
No ResultNo Result
View All ResultView All Result
Національний Банк Новин
No ResultNo Result
View All ResultView All Result
  • Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти
Home Здоров`я

Розсадники мікробів: експертка розповіла, які предмети на кухні потрібно частіше мити та змінювати

Мікробіологиня Олена Лівінська розповіла, які предмети на кухні потрібно постійно тримати у чистоті, щоб уберегтися від харчових інфекцій. Експертка пояснила, на що треба звертати увагу насамперед.

Елизавета Щербак byby Елизавета Щербак
12/03/2024
inin Здоров`я
11 0
0
Кухня

Фото – pexels.com/Lukas

35
VIEWS

Фахівець не радить гнатися за стерильністю на кухні, при цьому частіше мити та змінювати певні предмети, які є розсадником для мікробів, інформує «НБН» з посиланням на портал «Бережи себе».

За словами експертки, щодня потрібно змінювати кухонні рушники, які використовуються для витирання не зовсім чистих рук, продуктів, посуду та розливів. В результаті ці вироби сприяють поширенню хвороботворних бактерій.

Лівінська зазначила, що також ідеальним середовищем для розмноження бактерій є вологі та просочені залишками їжі кухонні губки. Ці предмети важливо дуже добре вимивати, висушувати та змінювати як мінімум раз на тиждень.

Мікробіологиня радить завести окремі дошки для розділування м’яса, риби та яєць, адже на цих продуктах можуть бути потенційно небезпечні бактерії. Також ці предмети кухонного вжитку після використання слід ретельно вимити.

Фахівець додала, що у холодильнику мікроби розмножуються повільно, проте нерідко там може з’явитися пліснява. Щоб продукти не псувалися, потрібно в ньому регулярно прибирати та викидати несвіжі страви.

Раніше дієтолог розповів, що батьки мають класти у ланч-бокс школярам.

Tags: здоров`яновини здоров`яновини України
Share3Tweet2ShareSend
«Епіцентр».
Спорт

Тренер «Епіцентру» повідомив, який відсоток команди залишать для матчів в УПЛ

16/05/2025
Картка.
Важливе

Адвокат підказав, як українцям захистити свої карткові платежі від оподаткування

16/05/2025
Російські окупанти
Суспільство

Військовий експерт оцінив перспективи літнього наступу окупантів

16/05/2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No ResultNo Result
View All ResultView All Result
Подписаться на НБН в Telegram Стать блогером на НБН
Національний Банк Новин

  • Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти

2011-2023. Національний Банк Новин. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "НБН". Для інтернет-видань обов'язкове пряме, активне, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на nbnews.com.ua. Посилання має бути розміщене незалежно від повного чи часткового використання матеріалів. Редакція: Україна, 03124, м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, 8

Welcome Back!

Login to your account belowLogin to your account below

Forgotten Password?Forgotten Password?

Retrieve your passwordRetrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.Please enter your username or email address to reset your password.

Log InLog In

Add New PlaylistAdd New Playlist

  • RU
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
  • UA
    • UA
    • RU
No ResultNo Result
View All ResultView All Result

Go to mobile version