Експерти пояснили, чому важливо не пропускати перший прийом їжі і коли слід починати сніданок

Багато людей мають звичку не снідати, проте експерти стверджують, що відмовлятися від прийому їжі вранці після пробудження не варто. Крім того, важливо знати, у який час потрібно їсти після підйому.

Правильне харчування

Фото – pexels.com

Експерти стверджують, що відмова від першого прийому їжі не додає користі організму, оскільки сніданок протягом дня надає сили та сприяє нормальному схудненню, інформує «НБН» з посиланням на Eat This, Not That.

ЗМІ згадує дослідження, в якому взяли участь 50 000 осіб. Протягом семи років вони їли на сніданок яєчню, фрукти, йогурт та інші корисні продукти. В результаті аналізи показали, що їхній індекс маси тіла був нижчим, ніж у тих, хто щодня пропускав перший прийом їжі.

Інше дослідження показало, що 97% людей стрункої статури не пропускають сніданок.

Експерти також зазначають, що важливим є і час першого прийому їжі. Потрібно сідати снідати протягом перших 30 хвилин після пробудження, що допоможе організму підтримувати нормальний рівень обміну речовин протягом дня та поповнити запаси після сну.

Перший прийом їжі повинен складатися з води, продуктів, багатих на білок, з високим вмістом клітковини та низьким вмістом нездорових жирів.

Раніше нутриціолог розповіла, як привчити себе до здорового харчування, не відмовляючись від фастфуду.

Exit mobile version