Як подолати відчуття втоми у спеку: 5 важливих рекомендацій

У спеку завжди падає рівень енергії, оскільки організму доводиться працювати старанніше, «понаднормово» для підтримки гомеостазу. В результаті більшість стикається з почуттям втоми, проте прості рекомендації допоможуть подолати цей стан.

Спекотна погода

Фотограф – Peter Fazekas / pexels.com

Насамперед – не забувайте пити достатню кількість рідини. У спеку є ризик появи зневоднення, оскільки організм не може охолодити вас. Для підтримки гідратації варто збільшити споживання води, якщо ви плануєте виходити на вулицю, пише «НБН» з посиланням на CNET.

Боротися з втомою також допоможе помірне перебування на сонці. Щоб уберегти себе від перегріву, краще перебувати у тіні чи приміщенні. Не забувайте використовувати сонцезахисні засоби, адже пошкодження шкіри також може сприяти втомі – організм витрачатиме енергію на її оновлення.

Слідкуйте, щоб у раціоні були вітаміни групи В, які сприяють клітинному метаболізму, відіграючи важливу роль у відновленні енергії. Вони містяться в яйцях, авокадо, брюссельській капусті, листовій зелені та цільнозернових продуктах.

Підвищити рівень енергії в спеку, замінити сіль та електроліти допоможуть невеликі та поживні перекуси з фруктів, овочів, горіхів та суміші із сухофруктів.

Протягом дня перевіряйте своє здоров’я. Прислухайтеся до свого тіла, якщо ви відчули нудоту чи запаморочення – випийте води, перейдіть у прохолодне приміщення, покладіть на зап’ястя кубик льоду, який допоможе охолонути.

Раніше лікар-онкодерматолог пояснив, чому людям не потрібні сонячні ванни і як може нашкодити засмага.

Exit mobile version