Сучасна людина має звичку їсти швидко, проте поспіх під час прийомів їжі може мати негативні наслідки для організму, зокрема для фігури. Експерти пояснюють, що мозок не встигає отримувати сигнали насичення, що призводить до переїдання, інформує «НБН» із посиланням на видання Health Line.
За словами фахівців, люди, які їдять повільно, споживають менше калорій, дозволяючи організму краще регулювати грелін та лептин – гормони, що сприяють насиченню.
Ретельне пережовування їжі покращує травлення, знижує рівень стресу, збільшує насолоду від страв. В результаті це допомагає контролювати вагу та покращує самопочуття.
Щоб виробити звичку їсти повільно, потрібно дотримуватися 6 простих правил:
Більше жуйте;
Не голодуйте;
Пийте воду під час їди;
Не відволікайтеся від процесу їди на гаджети;
Працюйте над процесом свідомого харчування;
Вибирайте їжу, яка потребує більшого жування.
Раніше лікарі пояснили, як надмірне споживання білка може зашкодити здоров’ю.