Спецвиплати для переселенців: у Мінсоцполітики пояснили, як отримати обіцяні гроші

Кабінет Міністрів України нараховує переселенцям особливі виплати. У Мінсоцполітики розповіли деякі подробиці про те, як люди з-поміж ВПО можуть їх отримати.

Соціальні виплати

Соціальні виплати для ВПО. Фото - finance.ua

Як інформує «НБН» із посиланням на «Громадське», голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович пояснила, як переселенці можуть отримати виплати.

У той же час вона зазначила, що всі із внутрішньо переміщених осіб і надалі отримуватимуть грошові виплати від держави. Такі нарахування триватимуть навіть після того, як ВПО повернуться додому. До такого рішення влада прийшла через те, що житло переселенців, куди вони повернуться, може бути зруйноване, а місце, де вони працювали, могло постраждати.

У Мінсоцполітики також намагаються визначити банківські рахунки людей, щоби перераховувати їм туди гроші. Якщо ж людина звернеться до ЦНАПу, то це полегшить завдання. А якщо хтось із людей не зміг з якихось причин відкрити банківську картку, то кошти будуть направлені до запиту до відділення «Укрпошти», або «Ощадбанку», де гроші зберігатимуться протягом трьох десятків днів.

Якщо ж громадянин так і не зміг забрати гроші, за словами Жолновича, вони нікуди не зникнуть, але накопичуватимуться.

Як відомо, раніше у відомстві вже робили заяву щодо того, що близько двохсот п’ятдесяти тисяч українців із числа ВПО не можуть отримати кошти, які їм належать. Таку затримку в Мінсоцполітики тоді пояснили величезною кількістю запитів на допомогу.

Варто зазначити, що від держави переселенці одержують по дві тисячі гривень, або по три тисячі, якщо у сім’ї є діти, або особи з інвалідністю. Такі суми виплачуються тим людям, які були змушені змінити місце проживання через активні бойові дії в їхніх містах або населених пунктах, або якщо їхнє житло було зруйноване злочинними діями військ РФ.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як виплачуватимуть пенсії під час війни в Україні.

Exit mobile version