Нові санкції США проти Росії: до «чорного списку» Вашингтона потрапила Аліна Кабаєва

Сполучені Штати Америки продовжують активно допомагати Україні у нашому протистоянні російській агресії. Зокрема, Білий дім надає як військову допомогу ЗСУ, так і впливають на економічний сектор держави-загарбника, запроваджуючи нові обмеження щодо як держустанов Росії, так і відомих людей з оточення Путіна. Цього разу санкції було запроваджено, зокрема, щодо ймовірної громадянської дружини глави Кремля Аліни Кабаєвої.

Путін і Кабаєва

США ввели санкції проти Аліни Кабаєвої. Фото - korrespondent.net

Як інформує «НБН» із посиланням на повідомлення «Європейської правди», в Управлінні з контролю за іноземними активами фінансового відомства Сполучених Штатів Америки сьогодні, 2 серпня, ухвалили рішення та розширили «чорний список» осіб із РФ, які потрапляють під економічні обмеження. Зокрема, наразі в цьому переліку є місце і для Аліни Кабаєвої.

Крім того, під новий санкційний пакет потрапили і низка колаборантів Росії, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, йдеться про гауляйтера Херсонської області Володимира Сальда, так званого «мера» Маріуполя Костянтина Іващенка, а також Кирила Стремоусова.

Відомо також, що обмеження було запроваджено і щодо фонду, інституту та технопарку «Сколково». Співвласник «Фосагро» Андрій Гур’єв також потрапив під санкції США.

Додамо, що до переліку «чорного списку» США (санкційного списку), потрапили також власник Магнітогорського металургійного комбінату Віктор Рашніков та саме підприємство, колишній співвласник «Трубної металургійної компанії» Пумпянський Дмитро, а також співвласник «Єврохи», який є співвласником аеропорту «Шереметьє» Олександр Пономаренко.

Exit mobile version