Maersk йде з Росії: гендиректор компанії Сорен Скоу заявив, що через війну РФ проти України до компанії зникла довіра

Всесвітньо відома логістична компанія з Данії Maersk нещодавно оголосила про те, що вона йде з російського ринку. Більше того, зараз стало відомо про продаж бізнесу компанії у Росії. Очікується, що ці процеси завершаться вже відносно швидко.

Maersk

Maersk йде з Росії. Фото - dw.com

Як повідомляє «НБН» із посиланням на Reuters, таку заяву озвучив генеральний директор компанії Сорен Скоу.

Дослівно із повідомлення Скоу:

«Наразі керівництво нашої компанії веде переговорний процес щодо продажу російського бізнесу. Згідно з нашими очікуваннями, вони завершаться відносно незабаром».

Крім того, в компанії Maersk стверджують, що незабаром очікується зниження глобального попиту на контейнери. Причиною стало переміщення меншої кількості контейнерів морськими водами за період другого кварталу. Цьому передувало погіршення довіри споживачів, а також пробки в портах.

Дослівно із заяви Скоу:

«Кількість перевезень через моря стали меншими, оскільки «пробки» в портах тривали, а через військові дії РФ в Україні довіра споживачів компанії зменшилася. Особливо це спостерігається серед мешканців Європи».

За даними компанії, яка сприймається як барометр торгівлі у всьому світі, кількість завантажених на кораблі контейнерів за другий квартал поточного року впала на 7,4 відсотка, якщо порівнювати це з 2021 роком.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що уряд України запропонував Лівану придбати сировину, яку Росія вкрала в Української держави.

Exit mobile version