Скільки становить реальний прожитковий мінімум в Україні: у Мінсоцполітики назвали суму

У Міністерстві соціальної політики висловилися про реальний прожитковий мінімум українців.

Прожитковий мінімум в Україні

Прожитковий мінімум в Україні. Фото – ms.detector.media

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович повідомила, що на сьогодні в Україні реальний прожитковий мінімум значно більший за фактичний і становить близько 6500 гривень, інформує «НБН» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За оцінками відомства реальний прожитковий мінімум у 2,6 рази більший за передбачений. Жолнович наголосила, що одній людині на оренду, оплату комунальних послуг та квартплату необхідно близько 6000 гривень, якщо мешканців двоє-троє, то з кожною наступною ця сума зменшується.

Міністр пояснила, що прожитковий мінімум не можна виводити лінійно для кожного українця, треба враховувати домогосподарства. Однак затверджений прожитковий мінімум абсолютно точно нижчий від реального.

Чиновниця зазначила, що уряд опікується питанням наповнення бюджету, щоб збільшити прожитковий мінімум в останній місяць року, що вже забюджетовано.

Натомість Нацбанк попередив українців про суттєве зниження зарплат до кінця року. У відомстві пояснили, чи зміниться невтішна тенденція у найближчому майбутньому.

Exit mobile version