Наступної зими будете ще складніше: ЗМІ розповіли, скільки років триватиме дефіцит газу в Європі

Через припинення постачання газу з Російської Федерації наступний опалювальний сезон у європейських країнах може бути ще складнішим. Крім того, дефіцит «блакитного палива» в Європі затягнеться на кілька років.

Газова криза у Європі

Газова криза у Європі. Фото – officelife.media

Журналісти американського видання Bloomberg поспілкувалися з керівниками енергокомпаній у Європі, які озвучили невтішні прогнози, інформує «НБН».

Глави енергокомпаній стверджують, що газовий шантаж країни-агресора призведе до швидкого виснаження запасів «блакитного палива» у найближчі місяці.

Така ситуація ускладнить процес підготовки до опалювальних сезонів у Європі щонайменше до 2025 року, оскільки неможливо компенсувати постачання російського газу за рахунок купівлі «блакитного палива» в інших джерелах. Вже наступного літа в Європейському союзі не зможуть заповнити сховища так, як цього року.

Зазначимо, що в ЄС повідомили про намір урізати ціни на газ із Росії, що викликало обурення у президента-агресора Володимира Путіна. Кремлівський диктатор назвав ідею Єврокомісії «нісенітницею і маячнею».

Exit mobile version