Газова війна Росії із Заходом: експерт пояснив, чи готова Європа мерзнути заради перемоги України

Головний аналітик празького Центру безпекової політики «Європейські цінності» та колишній прес-аташе представництва Євросоюзу в Україні Давид Стулик стверджує, що країна-агресор програла газову війну із Заходом.

Газова війна Росії із Заходом

Газова війна Росії із Заходом. Фото – reuters.com

Аналітик прокоментував заяви кремлівських пропагандистів про те, що припинення постачання російського «блакитного палива» призведе до обвалу економіки в європейських державах та бунтів їхніх громадян, інформує «НБН» із посиланням на haqqin.az.

За словами Стулика, розповіді рупорів Кремля про енергетичний апокаліпсис у ЄС розраховані на внутрішню аудиторію. Якщо росіяни вірять у те, що економіка цих країн обрушиться, а їхні жителі виходитимуть на вулиці й вимагатимуть відставки урядів та припинення допомоги Україні, то у європейців такі прогнози пропагандистів викликають посмішку та здивування.

Експерт пояснив, що радники президента РФ нічого не знають про те, як влаштовано європейське суспільство, зокрема те, що західні лідери підзвітні громадській думці в їхніх країнах.

Європейське населення усвідомлює, чого хоче домогтися кремлівський диктатор газовим шантажем і активно готується протистояти Росії. Зокрема країни ЄС вже заповнили свої газові сховища на 90%.

Також канцлер ФРН Олаф Шольц прямо заявив, що РФ – ненадійний економічний партнер, крім того Німеччина продовжить допомагати Україні. Глава німецького уряду закликає своїх громадян пережити цю непросту зиму, у зв’язку з чим 70% населення висловлює готовність платити більше за «блакитне паливо» та електроенергію заради перемоги України у війні.

Аналітик додав, що вже навесні глова Кремля не матиме важелів тиску на Європу.

Нагадаємо, що раніше ЗМІ розповіли, як довго триватиме дефіцит газу в Європі через відмову від постачання «блакитного палива» з РФ.

Exit mobile version