Скільки Росія заробила на продажі нафти та газу за півроку війни: у Міненергетики озвучили суму

Після вторгнення путінських військ в Україну західні та азіатські країни не припинили купувати газ та нафту у Російської Федерації. У Міністерстві енергетики розповіли, скільки грошей заробила Москва за півроку війни на продажі «блакитного палива» та «чорного золота» за кордон.

Продаж нафти та газу в Росії

Продаж нафти та газу в Росії. Фото – topwar.ru

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що країна-агресор, за півроку вбивств українців, збагатилася на 158 мільярдів доларів завдяки продажу енергоресурсів, інформує «НБН» з посиланням на Facebook-сторінку чиновника.

Глава Міненергетики зазначив, що при цьому військовий бюджет Російської Федерації за минулий рік становив 66 мільярдів доларів. За його словами, на гроші з продажу газу та нафти країна-окупант виробляє озброєння та боєприпаси, які застосовує проти України.

Галущенко додав, що з цієї причини важливо перемогти ворога і на економічному фронті, про що потрібно постійно говорити з європейськими лідерами, країни яких, купуючи енергоресурси у РФ, спонсорують війну проти України.

Нагадаємо, що інформаційне агентство Bloomberg розповіло про фінансовий план Кремля на три роки та повідомили, скільки коштує війна в Україні для РФ.

Exit mobile version