Шмигаль розповів, чи готова Україна до найскладнішої зими

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, чи готова наша країна до найскладнішої зими у Європі. Глава уряду повідомив результати роботи Антикризового енергетичного штабу.

Денис Шмигаль. Фото – 24tv.ua

Шмигаль розповів, що Україна активно готується до опалювального сезону в умовах війни, у кожному регіоні розробляється антикризовий план, повідомляє «НБН» з посиланням на Telegram-канал прем’єр-міністра.

За даними Міністерства розвитку громад та територій, готовність нашої країни до опалювального сезону становить 88%, проте, як зазначив глава уряду, до першої декади жовтня цей показник має наблизитись до 100%.

У Міненерго прозвітували про накопичення енергоресурсів, кількість яких мають збільшити на початок опалювального сезону. Прем’єр-міністр повідомив, що на сьогодні Україна має близько 2 мільйонів тонн вугілля та 14 мільярдів кубічних метрів газу.

Зазначимо, що ЗМІ активно розповсюджують інформацію про те, що зима 2022-2023 років буде суворою. В Укргідрометцентрі спростували ці дані, розповівши, яким буде майбутній період холодів.

Exit mobile version