Чи буде зима 2022-2023 суворою: в Укргідрометцентрі розповіли, до чого готуватися українцям

Останнім часом в інформаційному просторі активно говорять, що зима 2022-2023 років буде надзвичайно суворою. В Укргідрометцентрі розповіли, чи справді такою буде холодна пора року.

Зима в Україні

Зима в Україні. Фото – depositphotos.com

Український гідрометеорологічний центр на своїй Facebook-сторінці заявив, що повідомлення у ЗМІ про сувору зиму не мають науково обґрунтованих методичних розрахунків, інформує «НБН».

У державній установі зазначили, що фахівці проаналізували температурні показники за останні десятиліття і дійшли висновку, що цієї зими температура очікується на один-два градуси вище за норму, розраховану за період з 1991 по 2020 рік.

Крім того, результати аналізу показали, що ймовірність тривалих холодів з грудня до лютого є мінімальною, проте є ймовірність короткочасних суттєвих похолодань тривалістю 1-5 днів.

Також розрахунки метеорологів підтверджують перенесення початку опалювального періоду в Україні на пізніші терміни та його закінчення на більш ранні терміни.

Нагадаємо, що львівський мер Андрій Садовий закликав українців бути готовими до всього під час холодів. Він розповів, що має бути у кожному будинку нашої країни, щоб пережити цю зиму.

Exit mobile version