Шмигаль розповів, у якому випадку українцям не виплачуватимуть пенсії та зарплати

Глава українського уряду Денис Шмигаль повідомив, що через повномасштабне вторгнення Російської Федерації економіка нашої країни серйозно постраждала. Громадяни можуть залишитися без пенсій та зарплат, якщо іноземні партнери Києва припинять надавати фінансову підтримку.

Грошові виплати

Грошові виплати. Фото – banker.ua

В інтерв’ю німецьким ЗМІ прем’єр-міністр України розповів, що нашій країні необхідно якнайшвидше отримувати фінансову допомогу від іноземних союзників, оскільки її затримка чи відсутність створять серйозні проблеми, інформує «НБН».

За словами Шмигаля, США та Європейський Союз підтримують Україну. Німеччина відіграє важливу роль у цьому процесі, будучи членом ЄС, проте зараз Берлін затримує виділення 3 мільярдів євро Києву з обіцяного пакету у розмірі 9 мільярдів євро. Так відбувається, оскільки ФРН пропонує виділити ці гроші у вигляді грантів, а не кредитів.

Зволікання з фінансуванням може мати серйозні наслідки для України, яка вичерпує свої економічні можливості через війну. Київ має якнайшвидше отримати кошти від ЄС, щоб українська фінансова система вижила.

Зараз 60% видатків з держбюджету йдуть на оборонні потреби країни, тому фінансова підтримка Заходу витрачається на соціальні потреби. Якщо гроші від іноземних партнерів не надходитимуть, громадяни можуть залишитися без пенсій та зарплат.

Зазначимо, що раніше міністр соціальної політики України Оксана Жолнович розповіла, чи буде цього року підвищення пенсій.

Exit mobile version