Росіяни хочуть підірвати дамбу Каховської ГЕС: у ГУР заявили, що теракт був спланований ще навесні

Глава держави Володимир Зеленський повідомив українцям, що російські загарбники замінували греблю та агрегати Каховської гідроелектростанції, щоб підірвати їх і звинуватити в теракті нашу країну. У Головному управлінні розвідки Міноборони розкрили, коли РФ спланувала цей злочин.

Російські окупанти на Каховській ГЕС

Російські окупанти на Каховській ГЕС. Фото – informator.ua

В українській розвідці повідомили, що військові країни-агресора створювали підґрунтя для масштабної катастрофи на Півдні України ще навесні, інформує «НБН» із посиланням на Telegram-канал ГУР МОУ.

Зокрема, у квітні російські загарбники провели основні роботи по замінуванню дамби Каховського водосховища та агрегатів Каховської ГЕС. Цього тижня окупанти встановили на дамбі дві військові вантажівки «Камаз», які набиті вибухівкою.

Росіяни розуміють, що ЗСУ швидко деоккупують правобережну частину Херсонщини, тож готують терракти на цій території. У ГУР зазначають, що під ударом опиниться обласний центр та десятки інших населених пунктів у цьому районі.

Раніше українська розвідка заявила про те, що кремлівські спецслужби, ймовірно, готують теракти проти російських громадян. У ГУР звернули увагу на «пам’ятку» для населення, яку поширюють військкомати РФ.

Exit mobile version