Що буде з бізнесом у блекаут: економічний експерт розповів про роботу магазинів та супермаркетів

Економічний експерт Борис Кушнірук розповів, що буде з бізнесом при тривалому відключенні світла, зокрема, він пояснив, як блекаут позначиться на роботі малих підприємств, супермаркетів та магазинів.

Робота супермаркетів

Робота супермаркетів. Фото – Pixabay

Експерт пояснив, що тривале відключення електроенергії – складний період для бізнесу, оскільки використання дизель-генераторів – дороге задоволення, повідомляє «НБН» із посиланням на «24 канал».

За словами Кушнірука, супермаркети та магазини зіткнуться із тим, що покупці не зможуть оплачувати товари онлайн. Деяким підприємствам доведеться закритися через тривалу відсутність електрики.

Мережа продовольчих супермаркетів «Сільпо» із 300 своїх магазинів забезпечила 50 генераторами та замовила додаткові. Компанія «АТБ» придбала 18 пересувних генераторів, які курсуватимуть між торговими точками, а також замовила ще 721 дизель-генераторну станцію.

Готуються до блекауту й в інтернет-магазині Rozetka. Співвласник маркетплейсу Владислав Чечоткін повідомив, що понад сто магазинів оснащені генераторами та Starlink.

Незважаючи на такі заходи, українці все ж таки мають бути готовими до того, що в період тривалого відключення світла не функціонуватимуть усі торгові точки, а в супермаркетах, що працюють, збільшаться черги на касах.

Раніше глава «Укренерго» Володимир Кудрицький запевнив, що блекаут у країні – не кінець світу і висловився про різні сценарії відключення електроенергії.

Exit mobile version