У Бурятії обдурили родичів мобілізованих: сім’ї призовників не отримують обіцяну «компенсацію»

У Бурятії місцева влада заявила, що вона підтримає сім'ї мобілізованих на війну в Україні. Деяким родичам новобранців путінської армії пообіцяли видати дрова, однак у кращих російських традиціях люди так нічого і не отримали.

Мобілізація у Росії

Мобілізація у Росії. Фото – slovoidilo.ua

У Республіці Бурятія місцеві чиновники обіцяли подарувати дрова дружинам, одиноким матерям та батькам старше 60 років із сімей призваних на «спецоперацію» в Україні, інформує «НБН» із посиланням на росЗМІ.

Повідомлялося, що до 10 кубічних метрів твердого палива виділять на одну родину і до 20 метрів кубічних родичам новобранців ЗС РФ, які проживають на території, прирівняній до районів Крайньої Півночі. В результаті родичі мобілізованих «компенсацію» від влади так і не отримали, про що повідомив глава Бурятії Олексій Циденов.

За словами керівника регіону, призовники армії Росії, яких відправили воювати в Запорізьку область, почали ставити питання щодо видачі дров їхнім родинам. Чиновник зазначив, що місцева влада прийняла не найкращі правила, тому багато родичів мобілізованих не можуть отримати тверде паливо.

Зазначимо, що у кожному російському регіоні заявили про підтримку сімей новобранців окупаційних сил. Влада Сахаліну анонсувала видачу мороженої риби за мобілізованих, а в Якутії обіцяють одноразову допомогу – овочі з так званого борщового набору.

Exit mobile version