Енергетики розповіли, коли в Україні відмовляться від подачі світла за графіками

Відмова від подачі електрики за графіком в Україні стане можливою не раніше кінця березня наступного року. Причому це стане можливим за умови, якщо в нашій країні зима та весна пройдуть згідно стабілізаційних графіків.

Відключення світла

Яка ситуація в Україні з енергосистемою? Фото - ib.ua

Як повідомляє “НБН“, таку заяву в ефірі телемарафону озвучив генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко.

“Слід розуміти, коли нам в принципі вдасться відмовитися від графіків і у нас усіх буде електрика. За базовим сценарієм, який для нас буде добрим, якщо ми пройдемо зиму та початок весни згідно з стабілізаційними графіками”, – пояснив Коваленко.

Також він наголосив, що розмови про повернення до стабілізаційних графіків передчасні. Після вчорашнього ракетного обстрілу все ще є обмеження генерації по всій Україні, тому енергетикам потрібен час для ремонту. Для завершення всіх робіт потрібні дні, а не години чи тижні.

Слід нагадати, що через постійні ракетні атаки російських загарбників по об’єктах енергетичної інфраструктури до кінця зими не вдасться відновити пошкоджені об’єкти, причому в цьому не допоможе навіть допомога партнерів країн Заходу. Тому українцям треба бути готовими до того, що мінімум до кінця березня їм відключатимуть електрику.

Exit mobile version