В Україні очікується дворазове подорожчання електроенергії: коментар “Укренерго”

Тарифи на електрику в Україні можуть зрости більш ніж удвічі. У Національній енергетичній компанії "Укренерго" запропонували збільшити тарифи на передачу електрики та диспетчерське управління з 1 січня 2023 року.

Лічильник

Якими будуть тарифи в Україні? Фото - pravda.com.ua

Як передає “НБН” з посиланням на “24 канал“, про це йдеться у тексті обґрунтування причини внесення змін до тарифів, опублікованих на сайті компанії.

Відповідно, “Укренерго” запропонувала Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, зафіксувати на 2023 рік тариф на передачу електричної енергії на рівні 636,17 грн/МВт-год, у той час, як зараз він становить 345, 64 грн/МВт-година.

Крім того, пропонується підвищити тарифи на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК “Укренерго” з чинного 62,13 грн до 207,63 грн/МВт-год.

У переліку головних приводів для зростання тарифів у компанії назвали серйозну руйнацію української інфраструктури внаслідок російських обстрілів, що призвело до суттєвого зростання фізичного обсягу робіт та їх вартості, збільшення витрат на закупівлю сировини, палива та матеріалів, а також підвищення вартості оплати праці та капітальних інвестицій.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про прогнози “Укренерго” щодо відновлення електропостачання в Одеській області.

Exit mobile version