“Д. Трейдінг” Ахметова розпочала імпорт електроенергії з Європи

З метою зменшення дефіциту в українській енергосистемі компанія "Д.Трейдінг" розпочала активний імпорт електрики.

ДТЕК

ДТЕК поала імпортувати електроенергію з Європи. Фото - zn.ua

Як повідомляє “НБН“, таку інформацію надали в прес-службі компанії.

“У січні компанія активно здійснювала імпорт електрики з європейських країн (близько 95% всього імпорту) і має намір надалі проводити такі постачання з метою зниження дефіциту в енергетичній системі України і, таким чином, надати допомогу населенню та економіці”, – зазначено в повідомленні.

За словами генерального директора “Д.Трейдінг” Дмитра Маляра, завдяки імпорту електричної енергії з Європи вдасться покращити ситуацію з балансом в енергосистемі України. Також додаткові гарантовані поставки електроенергії надають можливість підприємствам стабілізувати та наростити рівень виробництва.

“Протягом найближчих тижнів ми маємо намір розширити обсяги поставок і дати додаткову електроенергію більшій кількості клієнтів”, – додав Маляр.

На сьогоднішній день показник пропускної спроможності дає можливість імпортувати приблизно 500 млн кВт-год на місяць, що дорівнює споживанню 2 млн домогосподарств на місяць.

Раніше ми вже повідомляли про те, що глава Уряду України Денис Шмигаль розповів про ситуацію з постачанням електроенергії та опаленням в нашій країні.

Exit mobile version