Росія значно збільшила постачання скрапленого газу на територію Європи

Країна-агресор Російська Федерація поставила на територію Європи сімнадцять мільйонів тонн зрідженого газу минулого року. Це приблизно на двадцять відсотків більше, ніж 2021-го.

Газ РФ

РФ збільшила продаж скрапленого газу Європі. Фото - censor.net

Як повідомляє «НБН» із посиланням на Reuters, про це свідчить інформація Refinitiv Eikon.

Експорт газу РФ у Європі трубопроводами різко впав до пострадянського мінімуму в 2022 році, адже його найбільший покупець скоротив імпорт через вторгнення в Україну, а «СП» було пошкоджено певними вибухами загадкового походження.

При цьому Російська Федерація збільшила загальний обсяг експорту ЗПГ у 2022 році на 8,6 відсотка приблизно до тридцяти трьох мільйонів тонн, з яких більше половини було відправлено до Європи.

Згідно з інформацією Refinitiv Eikon, найбільший виробник ЗПГ «Новатек» забезпечила головну частину поставок, відвантаживши 20,8 мільйона тонн із проекту «Ямал СПГ» в Арктиці, а також сімсот тисяч тонн із «Кріогаз-Висок» на Балтійському морі.

Щодо проекту «Сахалін-2», який очолює «Газпром», то він збільшив постачання ЗПГ на 11 відсотків до 11,2 мільйона тонн минулого року.

Нагадаємо, раніше ми вже повідомляли про те, що Великобританія відмовилвась в повній мірі від імпорту зрідженого газу РФ.

Exit mobile version